Kevés pénzre számíthatunk nyárig az EU-ból

gazdaság
2023 február 18., 13:40

Egyre biztosabb, hogy a magyar uniós források nem érkeznek meg határidőig, a Portfolio úgy értesült, hogy kicsi az esély, hogy az év második feléig jelentős tételeket szabadítson fel az Európai Bizottság a magyar költségvetések. Március végéig kellene teljesíteni az igazságügyi reformokat, de az ezzel kapcsolatos tárgyalások lelassultak, ráadásul ez sem oldana fel minden tételt a 22 milliárd eurós kohéziós támogatásból és az 5,8 milliárd eurós helyreállítási alapból.

Navracsics Tibor
photo_camera Navracsics Tibor Fotó: Németh Dániel/444

Navracsics Tibor, az EU-s tárgyalásokért felelős miniszter korábban többször hangoztatta, hogy a határidőig Magyarország eleget tesz a követelményeknek és megkapjuk az eddig visszatartott pénzeket, a héten azonban már sokkal homályosabban fogalmazott. A Portfoliónak forrásaik megerősítették, hogy a jogállamisági eljárás által érintett 55 százalék esetében nem lesz azonnali feloldás.

Magyari Péter egy hete írt arról hosszabban, hogy miért van tele még aknákkal az EU-s pénzekhez vezető út.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.