Völner tanúként idézné Varga Juditot a bíróságra

bűnügy
2023 február 23., 09:54

Varga Judit igazságügyi minisztert és elődjét, Trócsányi Lászlót, valamint Süli János korábbi Paks-minisztert és más egykori államtitkárokat is beidézne tanúként Völner Pál, a korrupcióval vádolt exállamtitkár. Völner korábban Varga Judit helyettese volt, amíg 2021-ben le nem mondott a botrány kirobbanása miatt.

Völner a bíróságon tagadta bűnösségét, még zajlik az előkészítő tárgyalás, itt írunk a fejleményekről.

photo_camera Völner Pál a bíróságon Fotó: Németh Dániel/444

Völner védője, Papp Gábor felolvasott egy sms-váltást is Völner és Varga közt, ami szerinte alátámasztja, hogy Vargát mindenképp meg kell hallgatni:

  • Varga: Szia Pali, XY beszélt veled vh-ügyben?
  • Völner: Szia, igen, szeretnék erről majd a héten egyeztetni.
  • Varga: Rendben, beszéljünk majd holnap az államtitkári előtt.

A szerteágazó ügynek összesen 22 vádlottja van, élükön Schadl Györggyel és Völner Pállal. A vád szerint Schadl a végrehajtói kar elnökeként százmilliókat, sokszor az osztalék 100 százalékát szedte el azoktól a végrehajtóktól, akiket Völner államtitkár segítségével neveztek ki.

Az RTL szerint Völner tavaly áprilisi vallomásában két másik államtitkárra, Vízkelety Mariannra és Hajas Barnabásra mutogatott, mondván, ők voltak jogosultak kinevezni a végrehajtókat. Most őket is tanúként idéznék be.

A kiszivárgott felvételekből tudjuk, hogy Völner a nyomozás idején egyszer arról beszélt a feleségének a telefonban: tudna olyat mondani, amitől meginogna pár ember széke.

Schadlre tíz, Völnerre nyolc év börtönt kért az ügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.