Az egészségügyi államtitkár csendben figyeli, ahogy a kormány megpróbálja szétverni az Orvosi Kamarát

Egészségügy
2023 február 28., 09:41
comments 9

Egyelőre nem szólalt meg nyilvánosan Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára azzal kapcsolatban, hogy a kormány visszanyesné az Orvosi Kamara jogait. Takács 2007 és 2015 között maga is tagja volt az Orvosi Kamara országos elnökségének.

Az államtitkár hétfőn délután egykor posztolt utoljára a Facebookon, egész más témában. „A múlt héten fogadtam Dr. Pataki Gergely urat, a Bangladesi Népi Köztársaság Konzuli Képviseletének tiszteletbeli konzulját, illetve a bangladesi parlament képviselőjét, Prof. Dr. Habibe Millat urat” - írta.

photo_camera Takács Péter Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

Pedig Takács az elmúlt évek egészségügyi államtitkáraival ellentétben sokat posztol, szívesen szerepel, akár feliratos pólóban is: „Próbálok nem liberális gyereket nevelni” - hirdette nemrég Jeszenszky Zsolt műsorában.

A kormány hétfőn nyilvánosságra hozott javaslata eltörölné az orvosok kötelező kamarai tagságát, bevallottan azért, mert a Kamara az elmúlt hetekben tiltakozó akciókba kezdett. A módosítót kivételes eljárásban tárgyalják, és már kedden elfogadhatják. A Kamara vezetői hazugságot, koncepciós eljárást, kirakatpert emlegetnek.

Az ügy hátteréről bővebben: „Oda léptek az orvosok, ahol legjobban fáj az államtitkárnak”

(Frissítés: Takács Péter végül a parlamentben szólalt meg.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.