Blikk: Két évvel ezelőtt politikai körökből szóltak Varga Juditéknak, hogy még ne váljanak

belföld
2023 március 09., 06:02

A Blikk kormányközelből származó információi szerint Varga Judit és férje, Magyar Péter már két éve elszánta magát a válásra, de politikai körökből jelezték Vargának, túl kényes lenne, ha a választás előtt a kapcsolatuk végétől volna hangos a sajtó.

Az igazságügyi miniszter férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezetője a Facebookon jelentette be kedden, hogy Varga Judittal elválnak, amit ő is megerősített.

A lap megkereste Varga Juditot, aki nem akart nyilatkozni, Magyar Péter viszont reagált arra a kérdésre, hogy mire utalt a posztjában jelzett két hónappal, és hogy nem próbálták-e még rendbe hozni a kapcsolatukat.

„Kedden minden olyan információt nyilvánosság elé tártunk, ami közérdeklődésre tarthat számot. Erre a két kérdésre azok tudhatják a választ, akikre tartozik” - válaszolta.

A válás híre már két évvel ezelőtt is felröppent, nem sokkal azután, hogy kiderült, a családnak Balatonhenyén van nyaralója, ami családi háznak épült 10 milliós csokkal. De miután a házaspár Budapesten kapott munkát, nem költöztek a Balaton-felvidékre. Amikor ez kiderült, Varga azt mondta, ha kell, kamatostól fizeti vissza a csokot.