Hoppál Péter egy kommentelőnek: A pokol tűzén minden gyalázkodó szavad a húsodba fog vágni!

vallás
2023 március 15., 11:28
Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő, kiemelt kulturális ügyekért felelős miniszteri biztos.
photo_camera Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő, kiemelt kulturális ügyekért felelős miniszteri biztos. Fotó: Németh Dániel/444

Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő vasárnap éjjel arról posztolt, hogy nagyböjt harmadik napja van, és megosztott több fotót, köztük azt, amin Orbán Viktor és beosztottjai a karok és lábak nélkül született emberként híressé vált ausztrál keresztény prédikátorral, Nick Vujiciccsel imádkoznak:

photo_camera Fotó: Dr. Hoppál Péter/Facebook

A kép láttán több kommentelő is felháborodott, többen nemtetszésüket fejezték ki, akadt, aki kétségbe vonta a – fajvédelemmel foglalkozó, elmozdíthatatlan – miniszterelnök és alkalmazottainak őszinte keresztényi hitét, míg mások nyomdafestéken nem tűrő stílusban keltek ki a keresztények ellen.

De dr. Hoppál Péter kiemelt kulturális ügyekért felelős miniszteri biztos nem a „Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a másikat is!” vagy a „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!” kétezer éves krisztusi tanítások szerint járt el, hanem a kereszténység eggyel modernebb, inkább a középkorra jellemző változatát követve,a pokol tüzével fenyegette meg az ellenséges kommentelőket.

Az egyik, képmutatással vádaskodó kommentelő esetében még csak ateista kommunistákat emlegetett:

De amikor az egyik kommentelő a középkor restaurálásával vádolta meg Hoppált, a képviselő nem igyekezett cáfolni a – nyomdafestéket nem tűrő stílusban írt – vádat, hanem egyenesen beleállt:

photo_camera Figyelemreméltó, hogy Hoppál a tüzén szót is hagyományőrző stílusban írta.

És mást is a kénköves pokollal fenyegetett:

Az utóbbi kommentet egyébként a fideszes Athleta Christi módosította, a kegyelemre vonatkozó utolsó mondat ugyanis később került bele:

Nem Hoppál Krisztus egyetlen régi vágású katonája a Fidesz-KDNP-ben, Aradszki András már 2017-ben kijelentette a Parlamentben, hogy a sátáni Soros-terv ellen küzd.