Most éppen az MSZP-ből igazolt politikust a DK

belföld
2023 március 16., 14:12

A Demokratikus Koalíció átigazolási hulláma ezúttal Grőber Attilával, az MSZP pápai alapszervezetének elnökével, önkormányzati képviselőjével, az ellenzék volt pápai polgármester- és országgyűlési képviselőjelöltjével folytatódott.

Grőber a DK-ba való átlépést bejelentő Facebook posztjában azt írja, hogy „cselekvő akaratra, politikai dinamizmusra, világos jövőképre és elszántságra van szükség. Úgy látom, hogy ma a Demokratikus Koalíció az a politikai közösség, amely képes erre a feladatra”.

Grőber Attila
photo_camera Grőber Attila Fotó: Grőber Attila/Facebook

A DK egymás után húzza be a rivális ellenzéki pártok politikusait. Az utolsó átigazolás óta alig 10 nap telt el, március 5-én Varga Ferenc, a Jobbikból januárban kilépett független országgyűlési képviselő ült át a DK frakciójába.

Gyurcsány Ferenc pártjához a választások óta csatlakozott Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd volt országgyűlési képviselője, Molnár Gyula, az MSZP egykori elnöke, Déri Tibor, Újpest volt momentumos polgármestere, az ex-momentumos Bodrozsán Alexandra, kecskeméti önkormányzati képviselő, valamint a párbeszédes Kenéz István is.