Rossz embert vett őrizetbe az FBI egy bostoni szállodában tartott látszatrazziában

külföld
2023 április 06., 11:44

Rossz szobába törtek be és rossz embert vettek őrizetbe az FBI ügynökei, akik egy bostoni szállodában gyakorlatot hajtottak végre, írja a BBC. Az FBI közölte, hogy kedd este segítséget nyújtott a védelmi minisztériumnak egy látszatnyomozás lefolytatásában, ám az ügynökök rossz szobába rontottak be, és megbilincseltek egy férfit, akinek fogalma sem volt arról, hogy mi történik. A tévesen őrizetbe vett férfi a Delta Air Lines pilótája volt, számolt be a CBS Boston.

photo_camera Fotó: SCOTT OLSON/AFP

„Pontatlan információk miatt tévedésből rossz szobába küldték őket, és őrizetbe vettek egy ártatlan személyt, nem pedig a beépített embert. Szerencsére senki sem sérült meg” – áll az FBI közleményében.

A Revere Hotelben történt kavarodás során az ügynökök állítólag majdnem egy órán át vallatták a férfit, mielőtt rájöttek volna a tévedésükre. A férfi aludt, amikor az ügynökök rajtaütöttek a szobán, és egy ponton a zuhanyzóba lökték. Kihívták a rendőrséget, akik megerősítették, hogy valóban kiképzési gyakorlatról volt szó – közölte a szervezet. „Az FBI és a bűnüldöző partnereink számára mindig a biztonság az elsődleges, és nagyon komolyan vesszük ezeket az eseteket” – közölte az FBI, hozzátéve, hogy felülvizsgálják az esetet.