Medvegyev méltatja Orbánt, amiért azt mondta: ha a nyugat nem ad pénzt Ukrajnának, véget ér a háború

háború
2023 április 14., 11:18

„Szép volt, bátor és pontos egy európai politikustól” - méltatta Orbánt Viktor péntek reggeli nyilatkozatát Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök.

photo_camera Dmitrij Medvegyev Fotó: YULIA ZYRYANOVA/AFP

Orbán arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy Ukrajna „pénzügyi értelemben nem létező ország”, és az a kérdés, hogy „mi fenntartjuk-e Ukrajnát”. Szerinte ha Amerika és Európa majd nemmel válaszol erre a kérdésre, akkor „a háborúnak vége is van”, de addig a magyar adófizetők is nagy összegekkel támogatják Ukrajnát.

Medvegyev azt írta: „Csak annyit tudok hozzátenni, hogy amint a nyugati finanszírozás megszűnik, maga Ukrajna is megszűnik. Végső soron senkinek sincs rá szüksége.”

Orbán azt nem hozta szóba, hogy az orosz hadsereg kivonulása is véget vethetne a háborúnak, és arról sem beszélt, hogy Ukrajna összeomlása miért állna érdekében Magyarországnak vagy Európának.

link Forrás

Medvegyev, aki most az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese, többször fenyegetett nukleáris háború lehetőségével. Az egykor liberálisnak tartott exelnök átalakulásáról itt írtunk korábban: „Miért vadult meg Medvegyev?”

(via Mandiner)