Lemondott az SZFE rektora

oktatás
2023 április 18., 20:10

Rátóti Zoltán kedden egy rövid közleményben jelentette be, hogy lemond rektori megbízatásáról. „A közelmúltban végrehajtott szívműtétem és ennek következtében egészségi állapotom miatt – a tanév végével – benyújtottam lemondásomat rektori megbízatásomról a Színház és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma felé. A Kuratórium a lemondásomat tudomásul vette és döntésemet tiszteletben tartja” - írta.

Rátóti Zoltán színművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Színházművészeti Tagozatának vezetője beszédet mond az országos színházi évadnyitó gálán 2019-ben
photo_camera Rátóti Zoltán színművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Színházművészeti Tagozatának vezetője beszédet mond az országos színházi évadnyitó gálán 2019-ben Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A rektori feladatokat átmenetileg Antal Zsolt látja el. Rátóti következő tanévtől mint oktató és társosztályvezető folytatja a munkáját.

Rátóti aztután vállalta el a rektori tisztséget, hogy a tanárok és a diákok jelentős része távozott a Színház- és Filmművészeti Egyetemről, miután a kormány alapítványi fenntartásba helyezte az intézményt, és a Vidnyánszky Attila által vezette kuratóriumba nem kerülhettek be az egyetem jelöltjei. A hallgatók ősszel elfoglalták az egyetemet, és nem engedték be az új vezetést. Végül a járványügyi intézkedések miatt kellett távozniuk. A távozó tanárok helyére újak érkeztek, például Velkovics Vilmos a fideszes médiából. A különböző szakokat egymástól távol, új épületekbe költöztették.