Hivatalosan is végrehajtás alatt áll a TV2, mert nem tettek közzé helyreigazítást arról, hogy hazudtak Donáth Annáról

tévé
2023 április 24., 12:41

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője - aki nemrég saját mentelmi jogának felfüggesztését kérte - még korábban küldött végrehajtókat a TV2-re, mivel valótlan állításokat közöltek róla, majd nem tettek közzé helyreigazítást - annak ellenére sem, hogy arról bírósági ítélet született. A politikus hétfőn Facebookon számolt be róla, hogy már a csatorna cégkivonatába is bekerült, hogy végrehajtás alatt állnak.

„Amellett, hogy csúnya foltot ejt egy vállalat megítélésén, erősen kérdéses, hogy egy végrehajtás alatt álló médiacég mennyiben pályázhat eredményesen bármilyen közbeszerzésre vagy kulturális forrásra" , írja Donáth. A legutóbbi kormányinfón az állami hirdetések odaítélésének gyakorlatáról kérdeztük Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert.

link Forrás

Gulyás szerint olvasottsági és nézettségi szempontok alapján döntenek, de ez önmagában nyilvánvalóan nem igaz - hiszen a hasonló nézettséget produkáló RTL- és a TV2-csoport között milliárdokban mérhető, nagyságrendi különbségek vannak, és ugyanez igaz a legolvasottabb kritikus és kormánypárti híroldalakra is.

Arra a kérdésre, hogy figyelembe veszi-e a kabinetiroda a hirdetések odaítélése során, hogy adott médium jogkövető magatartást tanúsít–e, nem válaszolt.Február közepén mi is írtunk róla, hogy a képviselő jogerősen megnyerte a pert a TV2, az Origo és a Ripost ellen, miután több cikkben is valótlanul állították, hogy szexuálisan zaklatott egy lányt a Sziget Fesztivál után. Az ítélet szerint a lapoknak el kell távolítania az összes cikket, amiben a valótlan állítással foglalkoznak, bocsánatkérő közleményt kell közzétenniük, a Tények című műsorban pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak. Ezeken felül a sajtóorgánumokat a bíróság összesen négy millió forint fizetésére is, amit Donáth eladományozna.