Herczeg Zoltánt kiröhögték a börtönben a 100 gramm füvével

drog
2023 május 08., 19:30

A drogkereskedelem gyanúja miatt 6 hónapra letartóztatott divattervező az RTL-nek azt mondta, amikor október 21-én civil ruhás rendőrök igazoltatták, már sejtette, hogy ez nem egy közúti igazoltatás. 100 gramm fű volt nála. A rendőrségi közleményben megjelent 16 gramm kokaingyanús porról azt mondta, hogy azt a fémdobozzal együtt mérték le, azért lett ennyi. „Fémdoboz nélkül az 1 gramm és annak a hatóanyagtartalma + 0,0000... gyakorlatilag porcukrot találtak nálam”- tette hozzá.

A nyomozati iratokból az derült ki, hogy Herczeget már 2022 áprilisa óta megfigyelték. Az ügyvédje szerint ez a megfigyelés nem csak a divattervező telefonbeszélgetéseire vagy a mozgására korlátozódott, hanem a viberes beszélgetéseire és az egyéb üzenetváltásaira is. Ebből köveztekzettek arra a nyomozók, hogy Herczeg másnak is adott át az általa vásárolt kábítószerből.

A divattervező a fogyasztást elismerte, de a kereskedést tagadja. „Láttam bent az intézetben olyan arcokat, akik drogkereskedők. Úgy kezdődik, hogy 200 kilogramm, meg 1 tonna” - mondta Herczeg. Amikor a többi rabnak bevallotta, hogy 100 gramm miatt varrták be, lúzernnek nézték, volt, aki azt mondta neki, hogy ennyit reggelizik.

Utólag úgy gondolja, ha nem vállal közéleti szerepet az elmúlt pár évben, akkor ez nem történik meg vele. „Szerintem csúnyán át lettem verve, mondjuk be lettem húzva a csőbe, el lettem árulva vagy fel lettem dobva, nem tudom, hogy fogalmazzak de van egy ilyen érzésem, hogy ha nem politizálok vagy nem lépek a hatalom tyúkszemére, akkor velem ez a dolog nem történik.”

Jót tett nekem ez a félév gondolkodás, elvonás a politikától, közélettől, a szeretteimtől, az anyagi világtól, a fogyasztói társadalomtól, mindentől. Ezt a fél évet a legelejétől úgy fogtam fel, hogy ez az elvonulás önvizsgálatra és lelki töltekezésre való” - összegezte a történteket.