A török választások előtt Erdogan gyorsan megemelte a közszférában dolgozók bérét

külföld
2023 május 09., 13:00

A május 14-én esedékes választások előtt 45 százalékkal emelik a közszférában dolgozók béreit Törökországban, jelentette be kedden az újraválasztásáért kampányoló Recep Tayyip Erdogan. A török kormány a béreken túl emel a jóléti juttatásokon és a közmunkások minimáljövedelmén is.

Az elnök hozzátette, hogy a köztisztviselők bérének és nyugdíjának emelésén is dolgozik, és az infláció egy számjegyűvé mérséklése mellett is ígéretet tett. Erdogan - akinek újraválasztását némileg beárnyékolja a tomboló gazdasági válság és a nemrég több mint ötvenezer halálos áldozatot követelő földrengés, vagyis az arra adott válasz - nemrég egy kampányrendezvényen arról beszélt, hogy Kemal Kilicdaroglu, az ország legfontosabb ellenzéki vezetője melegpárti, sőt, az egész pártja, és valójában minden ellenzéki a homoszexuálisok pártján áll.

Friss közvélemény-kutatások szerint Kilicdaroglu és Erdogan népszerűsége fej fej mellett halad, az elemzők szoros versenyt jósolnak. Miközben az ellenzék hatpárti koalíciója próbál a saját dolgával foglalkozni, és meg sem hallani Erdogan kijelentéseit, az elnök rendszeresen tesz nyíltan melegellenes kijelentéseket, amelyekben összemossa a nemi betegségeket, a pedofíliát és a vallásellenességet a homoszexualitással, vagy éppen a család szentségére hivatkozik.

(via Aljazeera)