NB III: 4 pontot levontak a középcsoportot vezető Iváncsától

nb3
2023 május 09., 15:22

A labdarúgó NB III középcsoportjában listavezető Iváncsa KSE-től négy pontot levont a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága.

A Magyar Kupában októberben a címvédő Ferencvárost búcsúztató Iváncsa vasárnap 4-2-re nyert a Kecskeméti TE II vendégeként, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a tabellán a második helyezett Hódmezővásárhellyel szemben, a játékosok mégsem ünnepelték bajnokként magukat.

Ünnepel az FTC-t kiejtő Iváncsa 2022. október 19-én.
photo_camera Ünnepel az FTC-t kiejtő Iváncsa 2022. október 19-én. Fotó: Bankó Gábor/444

A klub közölte, hogy az MLSZ pontlevonása miatt a különbség 1 pontra fog csökkent, így az elsőség vasárnap délután az Iváncsa-Hódmezővásárhely rangadón dőlhet el. Mivel a vásárhelyiek egy meccsel többet játszottak és ez lesz az utolsó mérkőzésük, a házigazdáknak a döntetlen is bajnoki címet jelentene.

Március 19-én, az Újpest FC II-Iváncsa KSE meccsen a vendégeknél öt sárga lapos eltiltása miatt jogosulatlanul lépett pályára Suszter László, és mivel a találkozót megnyerték, a megszerzett pontjaikat levonta a versenybizottság, és büntetésből még egy pontot ráadásként.

A félreértés abból adódott, hogy Suszter az első sárga lapját a Balassagyarmat ellen kapta, de azt az eredményt – a nógrádi csapat visszalépése miatt – törölték, a sárgája ennek ellenére érvényben maradt.

A keleti csoportban a továbbra is veretlen BVSC-Zugló már április közepén biztosította a bajnoki címét, nyugaton pedig egy pont a Tatabánya előnye a Veszprémmel szemben a tabellán. Az NB III-as csoportgyőztesek idén nem jutnak fel automatikusan, mert az NB II létszámcsökkentése miatt osztályozót kell játszaniuk a másodosztály 16., 17. vagy 18. helyezettjével.

Iváncsai játékos beszélget a bíróval a Budafok elleni meccsen 2023. február 8-án.
photo_camera Iváncsai játékos beszélget a bíróval a Budafok elleni meccsen 2023. február 8-án. Fotó: Bankó Gábor/444

A Magyar Kupából a Fradi-verő Iváncsát végül februárban a Budafok ejtette ki, és az NB II-es csapat a döntőig is eljutott. Ott a rendes játékidő 0-0-lal ért véget, a hosszabbítás legvégén viszont a ZTE két gólt is szerzett, így az NB I-es zalai klub története során először kupagyőztes lett. (MTI)