Öt és fél év alatt sikerült befejezni a hármas metró felújítását

közlekedés
2023 május 17., 12:54

Május 22-án délután adják át a hármas metrón vonalán a Lehel téri és a Nagyvárad téri megállókat is, a BKV közleménye szerint „ezzel befejeződik az M3 metróvonal felújítása”.

photo_camera Fotó: BKV

A hármas metró vonalának felújítását 2017. november 6-án kezdték el, vagyis laza öt és fél év alatt sikerült egy már meglévő metróvonal állomásait felújítani. Az utoljára maradt két megálló felújítását egyébként pont egy évvel ezelőtt, 2022 májusában kezdték el.

A közleményben úgy fogalmaznak, az újjáépült Nagyvárad tér „légies, már-már műalkotásnak tekinthető utastere tartogat meglepetéseket”. Meglepetések alatt pedig, ha jól értelmezem, azt értik, hogy „meleg árnyalatok próbálják oldani a kórházak közelsége miatti helyhez kapcsolódó szorongó érzéseket, valamint képzőművészeti alkotások és egy attraktív lámpasor díszíti a nagyméretű utasforgalmi teret”.

A Lehel téri megállót „szerkezetileg” is átalakították, például megszűnt a galériaszint átjárhatósága. A művészet itt sem maradt el, a közlemény szerint „az utastérben végigfutó acéllemez burkolatok a földalatti világot idézik meg”, és „a nyers, kissé rideg anyaghasználatot élénk színű felületfestések ellenpontozzák, így teremtve meleg, barátságos légkört az utastérben”.