Nem tesz panaszt a május 3-án erőszakosan rendőri intézkedés alá vont, majd fogdába zárt 17 éves fiú

belföld
2023 június 06., 06:33

Erről a fiú anyja beszélt a Szemléleknek, és elmondta, embertelennek tartja, amit a fiával és velük, szülőkkel művelt néhány rendőr.

„Megdöbbentett, hogy egy sajtótájékoztatón a rendőrség úgy fogalmazott, kizárólag akkor van esély rá, hogy bocsánatot kérjenek azért, amit tettek, ha hivatalosan panasszal élünk. Ezt követően egy kormányzati tájékoztató rendezvényen profinak és kifogástalannak nevezték a rendőri intézkedést. Ezek alapján világossá vált, hogy mindaddig nem fogják levonni a szükséges tanulságot, amíg panaszt nem tesz valaki. Másként megfogalmazva: amíg senki nem reklamál, addig ez így jó, ahogy van. Nagyon szeretném, hogy legközelebb ne történhessen meg ilyesmi senkivel, hiszen nem emberséges, amit a fiammal és velünk tettek a rendőrök, de tiszteletben tartjuk Máté döntését. Hivatalosan nem élünk panasszal, de nem titkoljuk, hogy elkeserítő – ráadásul aligha felel meg a jogszerűség kereteinek –, amit el kellett viselnünk.”

Korábban már a fiú apja, Hidász György Izrael hatgyerekes katolikus diakónus is megszólalt. Először még névtelenül, később viszont már névvel reagált a Szemléleken a családjukat ért kritikákra, és azt mondta, büszke a fiára.