Itt van Zsirik, a szélsőjobboldali orosz AI

TECH
2023 június 15., 16:57

Az orosz szélsőjobboldali Liberális Demokrata Párt bemutatta „mesterséges intelligencia”-alapú csevegőbotját, ami a tavaly covidban elhunyt vezetőjének, Vlagyimir Zsirinovszkijnak a hangját és személyiségét tartalmazza.

Zsirinovszkij – aki ultranacionalista nézeteiről és az ukrajnai háború támogatásáról volt ismert – kísérteties neurális hálózat formájában ismét megjelent a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon – írja a Moscow Times.

Az egyszerűen csak Zsiriknek nevezett chatbot állítólag képes válaszolni a kérdésekre és jóslatokat tenni a jövővel kapcsolatban. A bemutatón Ukrajna ellen agitált:

link Forrás

Zsirik a bemutatón azt mondta, hogy Oroszország ukrajnai háborúja „addig folytatódik, amíg a béke és az orosz nép biztonsága teljesen helyre nem áll”. „Nem hagyjuk sorsukra honfitársainkat. Oroszország győzelme elkerülhetetlen, és minden célunkat elérjük” – közölte, Ukrajnát „árulókkal és ruszofóbokkal teli mocsárként” jellemezve.

Az LDPR megjegyezte, hogy a chatbotot a politikai showman több mint 18 ezer órányi rögzített beszédéből és interjújából képezték ki.