A mentesítő mozdony is lerobbant, egy harmadiknak kellett behúznia a komáromi személyvonatot Székesfehérvárra

közlekedés
2023 június 20., 12:41

Június 13-án ugyanazon járat két mozdonya is megadta magát a Komárom–Székesfehérvár közötti vasúti vonalon – írja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület a Facebookon.

A vonalon alapvetően BZ-motorvonatok szoktak közlekedni, a hiányuk miatt azonban csak egy M41 2118-as típusú mozdonnyal tudták elindítani Komáromból a vonatot. Ez a mozdony körülbelül 17 kilométer megtétele után Nagyigmándignál lefulladt.

A mentesítésre egy M62 265-ös mozdony érkezett Székesfehérvárról, amely 53 kilométer után Mohánál szintén lerobbant.

M62 317-es mozdony húz két lerobbant mozdonyt és egy személykocsit Székesfehérvár előtt 2023. júniusában
photo_camera Az M62 317-es mozdony húzza a két lerobbant mozdonyt és a személykocsit Székesfehérvár előtt Forrás: VEKE / Facebook

Ezután egy harmadik mozdony, a szintén Székesfehérvárról érkező M62 317-es tudta behúzni a 11 kilométerre lévő megyeszékhelyre a szerelvényt.

A Székesfehérvár–Komárom vasútvonalon 2009 decemberében leállították a személyszállító vonatokat. A kormányváltás után, 2010-ben újraindították a forgalmat, azonban csak napi egy-két járat közlekedett rajta, így nem tudott alternatívát képezni a buszközlekedéssel szemben. Ez tavaly augusztusban változott meg, miután Vitézy Dávid akkori közlekedési államtitkár bejelentette, visszaállítják a kétórás, ütemes közlekedést.