Varga Judit minden erejével meg fogja védeni Magyarországot Brüsszeltől

POLITIKA
2023 június 30., 19:04

„Európa korrupciós mocsarában lába kelt a tagállamok befizetéséből – köztük a magyar emberek pénzéből – finanszírozott költségvetésnek” – írja emojikkal fűszerezve Facebookon az igazságügyi miniszteri posztról távozó Varga Judit. Varga az európai parlamenti választásokon lesz a Fidesz listavezetője.

photo_camera Fotó: Facebook/Varga Judit

„A brüsszeli bürokraták a tagállamokat – köztük Magyarországot – extra befizetésre akarják rákényszeríteni, amit a migráció elősegítésére, a háború folytatására, a pénzügyi csőd elkerülésére és saját fizetésük megemelésére akarnak fordítani” – írja Varga, aki szerint „Brüsszel minden téren csődbe jutott,” amiről „persze mélyen hallgatnak azok, akik európai birodalmat akarnak”.

A poszt rezonál Orbán Viktor EU-csúccsal kapcsolatos kommunikációjával, amelyet részben Ursula von Der Leyen uniós költségvetés-módosítási tervére éleztek ki. A hétéves uniós költségvetés tervezett módosítása bár szóba került az e heti tanácskozáson, de messze nem ez a legközpontibb téma – Varga nyilván erre céloz a hallgatással. Az EB 66 milliárd euró pótlólagos befizetését kéri a tagállamoktól a szűkített pénzügyi mozgástérre hivatkozva, írja elemzésében az Eurológus, melynek végső megállapítása az, hogy az EU nincs a csőd szélén. Magyarország azért lehet befizető, mert továbbra sem fér hozzá az EU-s pénzek egy részéhez, ha azonban sikerülne megállapodnia a Bizottsággal, jóval többet kapna, mint amennyit adnia kell.

Varga Judit mindazonáltal, mint írja, minden erejével meg fogja „védeni Magyarországot Európa gazdasági csődjétől!”