Válaszolt az ukrán külügyminiszter Orbánnak: Bla-bla-bla

külföld
2023 július 01., 18:53

Az ukrán külügyminiszter a Bildben válaszolt Orbán Viktornak a szintén a német lapnak adott, nagy visszhangot kiváltó interjújára.

Orbán egyebek között azt mondta, hogy Putyin nem háborús bűnös, Ukrajna nem szuverén állam, a háborúban pedig az idő az oroszoknak dolgozik, mert az ukránok hamarabb fognak kifogyni a katonákból, mint az oroszok. (Herczeg Márk kollégám igyekezett összeszedni, mi minden stimmelt Виктор Орбан interjújában.)

Dmitro Kulebát „az idő több katonával rendelkező oroszoknak dolgozik” felvetéssel szembesítették, amire azt válaszolta, hogy elege van már abból, hogy ellentmondjon ezeknek az értelmetlen kijelentéseknek.

„Már az elején azt hallottuk, hogy Ukrajna bukásra van ítélve. Aztán minden alkalommal, amikor sikeresek vagyunk a csatatéren, ezek a hangok elhalkulnak, majd egy idő után újra felerősödnek. Az egész csak bla-bla-bla-bla. Ezek az emberek azért beszélnek, hogy a saját narratívájukat erőltessék, miközben mi a győzelemhez vezető úton járunk”.

Kulebát megkérdezték arról is, hogy Putyin szövetségének tartja-e Orbánt. A külügyminiszter nemmel válaszolt, de hozzátett két dolgot:

  • reméli, hogy a magyar miniszterelnök továbbra is az EU és a NATO szövetségese marad.
  • Orbán Viktor politikája nagyon hasonló a Kremléhez.