Meghalt Ribáry Kamilló, a pesti nightclub-király

belföld
2023 július 02., 10:59

Vasárnap reggel meghalt a budapesti éjszakai élet ismert alakja, Ribáry Kamilló. Ribáry a rendszerváltás után több éjszakai klubot is üzemeltetett Budapesten, hozzá kötődik az egyik első hazai nightclub is.

„Egy biztos, amit én tudok, azt a sírba viszem magammal, szóljon az rendőrről, politikusról vagy bárkiről",mondta néhány éve a hvg-nek a klubjaiba járó prominens személyekről. A lap úgy tudja, a 65 éves vállalkozó vasárnap reggel az otthonában, váratlanul halt meg. A Borsnak Ribáry 2013-ban azt mondta, hepatitis C-fertőzése van, az előzetes letartóztatását is a betegsége miatt szüntették meg.

Ribáry több hónapot ült előzetesben bordélyházak üzemeltetése és futtatás miatt.

A TEK kommadósai lecsapnak Ribáry Kamiló bordélyházára a Ferenc körúton. Budapest, 2013. február
photo_camera A TEK kommadósai lecsapnak Ribáry Kamilló bordélyházára a Ferenc körúton. Budapest, 2013. február Fotó: Budapesti Rendõr-fõkapitányság/MTI/MTVA

Ő nyitotta annak idején Növényi Norberttel a Hully-Gully diszkót, majd főváros legnagyobb diszkóját, a Casablancát. De Ribáryhoz kötődik az egyik első hazai nightclub, a Ti Amó a Ferenc körúton, és a budai Caligula üzemeltetése is. A kilencvenes években a vállalkozótól vette át a jelenleg börtönben ülő Vizoviczki László a Kecskeméti utcában lévő Aphrodité nightclubot és mellette a Gösser Sörözőt.

Ribáry haláláról beszámolt a Veterán Bunyósok alapítványa is: „Kami, a hazai ökölvívás kiemelkedő egyénisége, egy kiváló barát, az Alapítvány állandó támogatója”, írják.

link Forrás

A vállalkozó a Vizoviczki-ügyben és a Portik-ügyben is tett vallomást.