Hétszázmilliót ad az állam a Demjén Rózsi-musicalre

ZENE
2023 július 03., 11:27

Hogyan tudnék élni nélküled? címmel zenés film készül Demjén Ferenc legnépszerűbb slágereivel, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A musical forgatókönyvét Kormos Anett és Goda Krisztina írta, rendezője Orosz Dénes lesz.

Az erről kiadott közlemény szerint az örökzöld slágerekkel és látványos táncjelenetekkel tűzdelt film két fiatal mindent elsöprő szerelmének története. A cselekmény szerint a két idősíkon játszódó filmben a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt vőlegényével. Közben a lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival, és mindent elsöpör a szerelem.

Demjén Ferenc
photo_camera Demjén Ferenc Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A tájékoztatás szerint a Filmintézet 700 millió forinttal támogatja a produkciót. Az IKO gyártásában készülő film főbb szereplőit már megtalálták az alkotók, néhány mellékszerepre azonban még folyik a válogatás.

Demjén Rózsi 2006-ban még a Fidesznek is írt kampánydalt, 2007-ben pedig ő lépett fel Habony Árpád esküvőjén, majd megkapta a lehetőséget, hogy írja meg a vizes vb himnuszát. Bár ezért a műért csak 5 milliót kapott. Szerencsére a szuperkoncertjét is kisegítették 25 millióval pár éve. Idén pedig már azt sem értette, miért tüntetnek a diákok tanulás helyett.

link Forrás