Demjén Ferenc megkapta az 5 milliót a röhejes úszódaláért

gazdaság
2016 július 15., 12:07
comments 62

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől az MSZP-s Mesterházy Attila kérdezte meg írásban, hogy:

„Milyen tételeket tartalmaz a Bp2017 Nonprofit Kft. költségvetése?”

Seszták helyett Fónagy János válaszolt: a Bp2017 Nonprofit Kft. az idei üzleti tervében személyi jellegű ráfordításra 438 millió forintot tervezett be. A május 31-i adatok alapján az év első 5 hónapjában ez a tétel 97 millió forintot tett ki, ami az erre az időszakra tervezett 125,9 millió forint 77,11 százaléka.

A társaság az idei tervében éves átlagban 45 munkavállaló foglalkoztatásával számolt, most 29 dolgozót foglakoztat. Az ügyvezető igazgató fizetése bruttó 1,2 millió forint, a további vezetői béreket a bruttó 800 ezer-1,1 millió forint közötti tartományban állapították meg. A társaságnál prémiumot, jutalmat nem fizettek ki, és nem is tervezik.

Ezekről kötöttek szerződést:

photo_camera A Bp2017 Nonprofit Kft. 2017-es vizes vb-vel kapcsolatos szerződései

Mint látható, Klapka György cége 8 millió forintért készít el 600 darab ezüst érmet, azaz darabonként 13,3 ezer forintért.

De ennél sokkal érdekesebb, hogy úgy tűnik, Demjén Ferencnek sikerült kiharcolnia az 5 millió forintot a legendás, közép-ázsiai színvonalú himnuszáért:


Pedig úgy tűnt, nem fogják használni, a 2013-ban megrendelt dal miatt ugyanis összekaptak a pénzen: Demjén Ferenc tavaly 5 milliót kért, még Simicskó István akkori államtitkárnál is házalt a pénzért, ennyit viszont a Gyárfás Tamás vezette Magyar Úszó Szövetség nem akart kifizetni, csak a felét, de azt az énekes kevesellte. A jelek szerint végül nyert, mert ott az 5 milliós szerződés a Rózsi és Rebecca Bt. mellett, úgyhogy sugározhat mindenfelé az Orbán Viktor főszereplésével elkészült klip.

Bol-Dog viszont úgy látszik, nem úszta meg a leszámolást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt