Tárt karokkal várja a fiatal tehetségeket az állami média

karrier
2023 július 03., 09:08

Páratlan lehetőség nyílik azoknak a fiataloknak, akik személyesen szeretnék megtapasztalni, milyen a megfelelő narratíva, megfelelő módszer és irányvonal mentén állampárti propagandát gyártani:

Ismét meghirdeti tehetséggondozó programját a közmédia. Az MTVA Sajtó és Marketing Iroda felhívása szerint a fiatalok mentor támogatásával a gyakorlatban ismerhetik meg a hírterület és a magazinműsorok szerkesztő-riporteri feladatait, vagy tapasztalatot szerezhetnek a tartalomgyártás műszaki oldalán.

Így akár azt is megtanulhatják, hogyan kell úgy megvágni a sztrájkoló tanár nyilatkozatát, mintha tök elégedett lenne:

link Forrás

A közlemény szerint Magyarország legnagyobb és legmodernebb eszközparkkal rendelkező médiavállalata egyénre szabott beszédtechnikai képzést is nyújt a programban.

link Forrás

Újra megnyitja kapuit a média és a médiatechnológia iránt érdeklődő, akár jelenleg is ezeken a területeken felsőfokú tanulmányokat folytató vagy már friss diplomás fiatalok előtt Magyarország legnagyobb médiavállalata.”

Azt ígérik, Európai szinten kiemelkedő technikai környezetben, a szakma legjobbjaitól, gyakorlatorientált formában szerezhetnek piacképes tudást a közmédia ingyenes tehetséggondozó programjának résztvevői a hírterület, az egyéb rádiós és televíziós műsorok, vagy a híradástechnika, távközlés és műsorinformatika területén.

A műszaki terület iránt érdeklődők máshol nem tanulható munkakörök alapjait sajátíthatják el - a többi közt - az A38 Hajón zenei felvételek rögzítése során. Például megtudhatják, mi a teendő, ha Beton.Hofi koncertjén véletlenül elhangzik Orbán Viktor neve. Vagy a Kossuth rádió stúdióiban is bizonyíthatnak, és részt vehetnek 3D televíziós grafikai tervezésben.

A tehetséggondozó program hosszú távú célja az utánpótlás kinevelése tartalmi és produkciós területre, valamint a magas színvonalú médiatartalom-előállításhoz szükséges műszaki felkészültség biztosítása. „A fiatal tehetségek a későbbiekben akár önállóan is megállják helyüket a televíziós és a rádiós szakma alapját jelentő szerkesztői vagy riporteri feladatkörben, a műszaki irányultságú résztvevők pedig magabiztosan fognak mozogni a többi mellett a képmérnök, a hangmérnök és a stúdiótechnikusi feladatokban.”

link Forrás

Pályázni augusztus 4-ig lehet a jelentkezes@mtva.hu e-mail címen, bővebb információ a media-akademia.hu oldalon található. A program szeptember 18-án kezdődik, lezárultával a legeredményesebb résztvevőknek a közmédia karrierlehetőséget kínálhat.