Itt a tavasz, dagad a kormánypropaganda: az megy a köztévé híradójában, hogy Gyurcsány szerelmes Putyinba

képzavar
2023 március 02., 14:15

Tombolnak a hormonok, felforrtak az agyvizek, a szerda esti M1-híradóban ugyanis arról volt szó, hogy:

Gyurcsány Ferenc szerelmes Vlagyimir Putyinba.

link Forrás

A köztévé ugyanis fontosnak tartotta, hogy beszámoljon a Magyar Nemzet minimális relevanciával és aktualitással bíró „híréről”, miszerint April H. Foley, aki 2006 és 2009 volt amerikai nagykövet, a Wikileaks-iratok szerint annak idején arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc túl jóban van Vlagyimir Putiynnal.

Mindezt így illusztrálták:

Jó kérdés, hogy az miért súlyos vád, hogy Gyurcsány az otthonában fogadta Putyint, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter 2017-ben szintén az otthonában látta vendégül vacsorára Szergej Lavrov orosz külügyminisztert.

Ahogy az is jó kérdés, hogy vajon a 16 évvel ezelőtti események után esetleg arról a 9 évvel ezelőtti „hírről” is beszámol-e az MTVA, hogy 2014 februárján a lengyel állami olajvállalat, az Orlen vezetője a lengyel pénzügyminiszternek és a helyettesének egy kiszivárgott hangfelvétel szerint azt mondta:

„Orbán úgy leszopta Putyint, hogy azóta felcsapott farokkal jár. Az oroszok 10 milliárdot adnak az atomerőműre, és épül a Déli Áramlat annak ellenére, hogy az EU ellene van.”

Hogy az állami propagandának miért érdeke azt bizonygatni, hogy a – mostanában egyébként harcosan Putyin-ellenes kijelentéseket tevő – DK-elnök miniszterelnökként (évekkel az Ukrajna elleni orosz katonai akciók előtt) igyekezett nagyon jó viszonyt ápolni az orosz elnökkel, az rejtély, tekintve, hogy Putyinnak jelenleg az európai kormányfők között Orbán Viktor a legnagyobb híve. Hacsak nem a fent bemutatott képek áthallásos üzenete miatt éri meg ezt mutogatni.