Mégis nyomozást indítanak a recski sárlavina ügyében

POLITIKA
2023 július 07., 19:32

A rendőrség mégiscsak nyomozást indít a recski sárlavina ügyében. Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője hetekkel ezelőtt tett feljelentést foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen, az egri rendőrség aztán pár napja már arról értesítette a politikust, hogy megszüntetik a nyomozást.

Azonban Egri Járási Ügyészség kedden hatályon kívül helyezte a rendőrség előző, a nyomozást elutasító döntését, és elrendelte a nyomozást. Így azt az Egri Rendőr-főkapitányságnak le kell folytatnia, írja a Telex.

link Forrás

A június közepén történt iszapömlést az okozta, hogy a helyi bányából kitermelt föld egy heves zivatar következtében a házakra zúdult. A helyieket ki kellett telepíteni, volt, aki csak a sportcsarnokba tudott menni. Június végén aztán újabb sárlavina zúdult az épületekre.

Az ügy érdekessége, hogy a bányát az az Andezit-Bau Bányászati Kft. üzemelteti, aminek egyik tulajdonosa Kósa Lajos ügyvédje, Fiák István, akinek még a Fidesz alelnökét behülyítő örökösnővel is volt közös cége, de korábban Kósa feleségével is üzletelt.