Története legkínosabb vereségét szenvedte el a Fradi

sport
2023 július 19., 17:56

Keskeny volt a pálya, kemény volt a labda, az ellenfél behúzódott a kapuja elé. Erre hivatkoztak a Ferencvárosnál a múlt heti kínos 0-0 után a feröeri bajnok elleni Bajnokok Ligája selejtező első meccsén. Aztán elhangzott az is, hogy majd hazai pályán kijön a különbség, a feröeriek nincsenek hozzászokva a meleghez és a Fradi-pálya hangulatához sem.

Talán ha keskenyebb a pálya megint, fújtak volna még a labdába, akkor a feröeri KÍ Klaksvík nem focizta volna le simán a sokkal értékesebb játékosokból álló magyar bajnokot. De lefocizta.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A feröeri KÍ hagyta ki az első helyzetet, aztán a 6. percben 11-eshez jutott, és Fredrisberg értékesítette is azt. (0-1)

Ezek után messze nem az történt, hogy a Fradi magasabb fokozatba kapcsolt, hanem darálgatott tovább.

A félidő felénél az ívószünetben zúgott az Ébresztő, ébresztő! , a 30. percben a kurva gyenge a 18 ezer nézőtől. A feröeriek pedig élvezik a 31 fokos időjárást, a hangulatot és a szélesebb pályát, a 32. percben pedig megduplázták az előnyüket. Taroré vesztett labdát, a megszerzett játékszert gyengén lőtte kapura Pavlovics, de a mezőny tán leggyengébbje, Knoester a labda mellé csúszott, Frederiksberg pedig közelről betalált a 34. percben (0-2).

A Fradi pocsékul játszott tovább, a KÍ könnyedén védekezte le az ötlettelen próbálkozásokat, időnként pedig még kontrákat is vezetnek.

És akkor jött az igazi alázás. A 46. percben Kassi egy előre rúgott labdát vett át, 20 méterről kapura lőtt, Dibusz pedig egyszerűen bekapta a nem túl erős lövést. (Érdemes megnézni.) 3-0-ra vezettek ezzel a feröeriek.

link Forrás

A Fradi óriási füttykoncert közben vonult a szünetben az öltözőbe. Az első félidőben a kaput sem találták el a zöld-fehérek.

A második félidőben, az 51. percben egy óriási feröeri helyzet maradt ki, megszerzett labdával indult el Kassi, bedobott egy szép cselt is, erős löketet küldött kapura, Dibusz akadályozta meg a 4-0-t.

Cserélgetett Csercseszov, mást nem nagyon tudott felmutatni a Fradi.

Nem lehetett azt mondani, hogy futószalagon dolgozta volna ki a Fradi a helyzeteit, hitehagyottnak tűnt a magyar csapat. A szurkolók Kurva gyengével biztatták kedvenceiket. Aztán elköszöntek Csercseszovtól, zúgott a Ruszkik, haza, a Fradi-tábor pedig hátat fordított a pályának.

A Fradi-vezérkar (Orosz Pál és Kubatov Gábor) a tévéközvetítésben 0-3-nál.

A meccs végén a Fradi-tábor a feröeriek megmozdulásait ollézta, a sajátjaikat fújolta. Még a mezt is levetették volna a játékosokkal.

photo_camera A pályának hátat fordító Fradi-tábor

A Fradi a BL-t célozta meg, elég nagy önbizalommal.

photo_camera Fotó: Ferencvárosi Torna Club Facebook

Aztán két meccs alatt egyetlen gólt sem tudtak lőni, kettőt zuhanva a Konferencia-liga selejtezőjében, az ellenfelük a Shamrock Rovers lesz.

Dibusz a meccs végén hatalmas égésről beszélt, szerinte a két meccs alapján egyértelműen jobb volt a feröeri csapat, jobban működött a taktikájuk. Szerinte nem szabad kifogásokat keresni, rosszak voltak.

Csercseszov pedig vállalta a felelősséget, de amikor megkérdezték tőle, hogy lemond-e, akkor visszakérdezett, hogy miért tenné?

A klubelnök Kubatov Gábor pedig ezt posztolta a meccs után.

link Forrás

Ferencváros-KÍ 0-3

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Groupama Aréna, 18 187 néző, v.: David Smajc (szlovén)
gólszerzők: Fredriksberg (8., 32., előbbit 11-esből), Kassi (45+1.)
sárga lap: Botka (79.), S. Mmaee (86.), Abu Fani (88.)

FTC: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (Marquinhos, 74.) - Baráth (Ben Romdhane, a szünetben), Abu Fani, Gojak (Makreckis, a szünetben) - Traore (Owusu, 57.), Varga, Zachariassen (Lisztes, 57.)

KÍ Klaksvík: Johansson - Petersen, Faero, Forren - Danielsen, Andreasen, Pavlovic (Hansson, a szünetben), Joensen (Da Silva, 73.) - Fredriksberg (Mikkelsen, 56.), Kassi (Gussias, 73.), Kronberg (Ahmed, 93.)