Varga Judit Magyarországról: „Nagyon szigorúnak kell lennünk abban, hogy kit engedünk be ebbe a földi paradicsomba"

POLITIKA
2023 július 19., 20:25

„Nagyon szigorúnak kell lennünk abban, hogy kit engedünk be ebbe a földi paradicsomba" - mondta Magyarországról az éppen Texasban turnézó Varga Judit, amikor a hazai menekülthelyzetről kérdezte a Dallas Express újságírója.

A helyi lap a most még igazságügyi minisztert - Varga Judit július 31-ével lemond - úgy definiálta, hogy régóta hangos szószólója Magyarország szuverenitásának és a „nemzeti hagyományos családpárti értékek” védelmének, és azért utazott Texasba, hogy kontinenseken átívelően erősítse a konzervatívok közti együttműködést. Varga meglátogatta a helyi Magyar Klubot is:

link Forrás

Az igazságügyi miniszter szerint Magyarország és Texas között sok a politikai párhuzam, például abban, ahogy a menekültkérdéshez állunk. Az ukrajnai háború elől menekülőket „valódi menedékkérőknek” nevezte, míg a többi hazáját elhagyni kényszerülő ember szerinte „gazdasági migráns” - akikből tavaly 270 ezret állítottak meg a magyar határon.

Ezt leszámítva Varga szerint a történelem elmúlt évszázadai bizonyították, hogy a magyar egy befogadó nép.

link Forrás

A texasi Dallasban rendezik minden évben az Amerikai Konzervatív Unió politikai dzsemboriját is, amit tavaly egyenesen Orbán Viktor nyitott meg. A CPAC májusban a történetében először Európában, méghozzá Budapesten tartott konferenciát, amit az Alapjogokért Központ szervezett - de ezen egyetlen híres amerikai politikus vagy aktív republikánus képviselő sem jelent meg.

(via MTI)