Novák Katalin beszólt Orbánnak

POLITIKA
2023 július 31., 06:12

Varga Judit lemondása után augusztus 1-től Tuzson Bence lesz az igazságügyi miniszter, keddtől újra előáll az az Orbán-kormányok alatt egyáltalán nem szokatlan helyzet, hogy csak férfiakból áll a kormány.

Novák Katalin köztársasági elnök hangot is adott nemtetszésének azzal kapcsolatban, hogy nem maradt nő Orbán Viktor kormányában: „Holnaptól nem lesz női minisztere a kormánynak. Köszönet Varga Juditnak a szolgálatért, erőt, kitartást a folytatáshoz neki és utódainak is. A nőkre is szükség van a magyar közéletben” – írta a Facebookon.

„Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni” – ezekkel a szavakkal jelentette be június végén Varga Judit, hogy lemond igazságügyi miniszteri pozíciójáról. Varga az európai parlamenti választásokon lesz a Fidesz listavezetője. Miniszteri ciklusáról Mészáros Juli írt cikket: „Sűrű négy éve volt Varga Juditnak: egy kis Pegasus, egy kis Schadl, egy kis CSOK-támogatásból felhúzott balatoni nyaraló, aztán egy válás”.