Románia bepanaszolta a Wizz Airt, mert a légitársaság járatokat törölt

közlekedés
2023 augusztus 05., 16:49

Az EU Repülésbiztonsági Ügynökségét értesítették a Wizz Air romániai járatainak problémájáról, miután a légitársaság technikai okokra hivatkozva egy nap alatt 9 járatot törölt – jelentette be Bogdan Mîndrescu, a román közlekedési minisztérium államtitkára.

photo_camera Illusztráció: Nicolas Economou/NurPhoto via AFP

Az államtitkár szerint a megbeszéléseken részt vett Yvonne Moynihan, a Wizz Air Group vállalati vezérigazgatója, Poss Zsuzsanna, a Wizz Air Group kommunikációs és ügyfélszolgálati vezérigazgatója, Diarmuind O Conghaile, a Wizz Air Malta ügyvezető igazgatója és Horia Constantinescu, a fogyasztóvédelmi hatóság elnöke.

Bogdan Mîndrescu azt mondta: „Sürgősen konkrét intézkedési tervet kértünk a Wizz Air vezetőségétől a technikai okokból törölt járatok számának csökkentése és a járatok kiszámíthatósága érdekében, kértük, hogy orvosolják a megengedettnél többet túlórázó légi személyzet problémáját."

Az államtitkár közölte: gondosan figyelik a légitársaság tevékenységét, nem tűrnek el semmilyen eltérést a nemzetközi és nemzeti légi közlekedési szabályoktól. (Maszol)