Le sem kell már fóliázni: LMBTQ-könyvek, amiket nem igazán találunk meg a Libriben

könyv
2023 augusztus 06., 10:17

„Úgy látom, azok az írók balhéznak most elsősorban, akiknek az eladási számai rosszul állnak, és jól jön nekik az ingyenreklám” - nyilatkozta nemrég a Mandinernek Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója abban az interjúban, amiben a Libriről kérdezték.

Az utóbbi hetekben az sem tudta kikerülni az ifjúsági LMBTQ-regények kálváriáját, aki életében nem találkozott még ilyen kötetekkel. A fóliázások, büntetések és könyvosztások kavalkádjában a nagy kérdés az volt eddig is: mi lesz velük, ha elfogynak a boltokból az ominózus kötetek, rendelnek-e belőlük új készletet. Megnéztük, hogy néhány nagy sikerű vagy éppen aktuális, nemrég megjelent LMBTQ-könyvet, amelyek érintettek lehetnek a fóliázásban, lehet-e kapni a Libriben.

Libri könyvesbolt
photo_camera Libri könyvesbolt Forrás: Libri

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a boltokban vannak-e ezek a kötetek készleten (tehát nem azt, hogy online raktárból rendelhetőek-e, hanem hogy le lehet-e őket venni a polcról). Az augusztus 4-i készleteket néztük, és főleg nemrég megjelent és/vagy kifejezetten népszerű, LMBTQ-témában íródott regényeket kerestünk. Vagyis olyan köteteket, amelyek szerzőiről talán még Orbán Balázs sem állíthatná jó szívvel, hogy csak azért balhéznak, mert az eladási számaik nincsenek rendben.Kezdjük a legismertebbel: a Heartstopper az elmúlt évek LMBTQ-szenzációja, nem csak a képregény, de a Netflixen futó brit sorozat is őrületes siker. Ennek második évada ráadásul augusztus 3-án startol, úgyhogy értelemszerű lenne ezerrel nyomatni a képregényeket is, filmes borítóval, hogy még néhány bőrt le lehessen húzni róla.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.