Ketrecharc helyett Musk-ámokfutás lett az év áleseményéből

TECH
2023 augusztus 15., 18:31

A hétvége újabb fordulatokat hozott 2023 legkreténebb áleseményében, a Musk–Zuckerberg-párviadalban, ami egyelőre ketrecharc helyett leginkább online üzengetésben merül ki. Az is egyre világosabb, hogy erről elsősorban nem Mark Zuckerberg tehet, Elon Musk az, aki összevissza beszél és rendre visszatáncol.

Az egész történet hónapok óta bonyolódik, egyre megmagyarázhatatlanabb kanyarokat véve. Adott két ember a világ leggazdagabbjai közül, mindketten a globális techvilág csúcsáról, és valamiért jó ötletnek tarthatták, hogy a köztük lévő véleménykülönbséget és személyes ellenszenvet profi verekedés keretei között oldják fel, vezessék le. A Musk–Zuckerberg-harc lehetősége június végén merült fel először, azóta a nyugati techsajtó nem tud nem ezzel a témával foglalkozni. Akkor sem, ha közben egymást érik a cikkek, amelyekben a szerzők bevallják: pontosan tudják, mennyire kínos és nevetséges az egész történet, de képtelenek nem odanézni.

photo_camera Fotó: BEATA ZAWRZEL/NurPhoto via AFP

Az elemzésekben rendre előkerül, hogy alapvetően két nárcisztikus emberről van szó, ráadásul Zuckerberg a karanténidőszak alatt valóban rácsavarodott a küzdősportokra, Musk pedig minden létező eszközzel igyekszik felhívni magára a figyelmet. Bejön a termékfejlesztés szempontja is: a Twittert 44 milliárd dollárért felvásárló, de a tranzakciót nem teljesen végiggondoló, abból visszalépni próbáló Musk érkezése óta az amerikai nyilvánosság legfontosabb közösségi felülete szabadesésben van. Ebben Zuckerberg cége is lehetőséget látott, azaz a két techmilliárdos közötti rivalizálás élesebbé vált.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.