Önnek is hiányzott a szárszói piknik? Jön a SzázSzó!

POLITIKA
2023 augusztus 15., 14:36

Nyolc év szünet után szeptemberben újra lesz szárszói találkozó: korábban itt gyűlt össze mindenki, aki számított a hazai ellenzék politikai, gazdasági, tudományos és művészeti terében, és aki kormányra akart kerülni. Például Orbán Viktor is.

Az 1993-tól minden áldott évben megtartott szárszói találkozót tíz év szünet után, 2013-ban kezdték újra Farkasházy „Teddy” Tivadar humorista nyaralójának kertjében. Aztán 2017-ben úgy tűnt, a tavalyi volt az utolsó, de az MSZP-vel nemrég szakító európai parlamenti képviselő, Ujhelyi István állítólag azóta a folytatáson gondolkodott.

A szeptemberi találkozót már SzázSzó néven, zárt körben rendeznék meg, és nem Balatonszárszón, hanem a Margitszigeten.

link Forrás

A szervezők közleménye szerint a találkozó megszűnésével számtalan ok miatt megszűnt a „fanyar humorral fűszerezett kritikus gondolkodás, amely valamerre mindig tovább tolta a zátonyok közt kanyargó kompországunkat”, ezért időszerű azt újjáéleszteni, még ha ugyanolyat, ugyanúgy többé már sosem lehet.

A baloldal éves találkozóján mindig oltári volt a hangulat, a legemlékezetesebb pillanatokról mi is beszámoltunk évről évre, itt és itt.