Két futó hőgutát kapott a 10 ezer méteres síkfutás vasárnapi döntője után

sport
2023 augusztus 21., 16:58

Két versenyző hőgutát kapott az atlétikai világbajnokságon, a vasárnapi 10 ezer méteres síkfutás döntője után. Orvosi ellátásra szorultak, de nem kellett őket kórházba szállítani.

Speciális jeges fürdőt biztosítottak nekik, majd, miután stabilizálódott az állapotuk, saját lábukon hagyták el az orvosi szobát. A szervezők elmondták, hogy a hasonló esetekre 11 tonna jeget tároltak be. A versenyszámot egyébként az ugandai Joshua Cheptegei nyerte meg.

Pillanatkép a férfi 10 ezer méteres síkfutás döntőjéből
photo_camera Pillanatkép a férfi 10 ezer méteres síkfutás döntőjéből Fotó: KEMPINAIRE STEPHANE/KMSP via AFP

A szervezők elmondták, hogy a hőségriadó nem zavarja meg a világbajnokság programját. Több mint 50 ezer legyezővel, ingyen vízosztással készülnek, illetve a szurkolóknak lehetőséget biztosítanak áttelepülni a naposból az árnyékos szektorokba. Emellett fokozottan ajánlják a naptej, sapka és kalap használatát is a stadionba érkezőknek.

Az atlétikai világbajnokság szombaton kezdődött el. A verseny sportszakmai és pénzügyi hátteréről is írtunk, az első nap eseményeit pedig itt foglaltuk össze. Vasárnap Halász Bence bronzérmet, Krizsán Xénia negyedik helyezést szerzett a versenyen, melynek az eddigi legjobb képeit itt gyűjtöttük össze.

(via MTI)