Nem áll le a termelés a diplomáciai nagyüzemben: Orbán elvitte a Parlamentbe a katari emírt

POLITIKA
2023 augusztus 21., 13:21

Vasárnap Orbán Viktor bejelentette a diplomáciai nagyüzemet, és óriási bulit tartott a „politikai barátainak”, többek között az ukrán gyerekek deportálását segítő tatárföldi elnöknek. A buliról itt írtunk hosszabban.

Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, b) és Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír (elöl, j) az Országházban 2023. augusztus 21-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, b) és Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír (elöl, j) az Országházban 2023. augusztus 21-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A jelek szerint a diplomáciai nagyüzem még mindig maximális fokozaton termel, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke ugyanis bejelentette: Orbán parlamenti látogatásra kísérte el Tamím bin Hamad ál-Száni katari emírt, akinek megmutatta a Kossuth teret, a Parlament főlépcsőjén felvezetve őt a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A katari emírt, akinek ezzel véget ért magyarországi hivatalos látogatása, az Országház előtt búcsúztatta Orbán Viktor – írja az MTI.

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint Magyarországban és Katarban többek között az a közös, hogy mindkét ország „bőven tapasztalta, tapasztalja a nemzetközi liberális mainstream gátlástalan nyomásgyakorlását”.