Kadirov nagy veszteségnek tartja Prigozsin halálát

GYÁSZ
2023 augusztus 25., 05:19

Bár Csecsenföld ura a júniusi zendülésnél még árulónak nevezte Jevgenyij Prigozsint, és kész lett volna harcolni a csapatai ellen, miután a Wagner vezetőjének magángépe szerdán Moszkva és Szentpétervár között kizuhant egy ablakon, Ramzan Kadirov szíve is megenyhült, és részvétet fejezte ki a zsoldosvezér családjának. Azt írta, Prigozsin halála nagy veszteség az egész állam számára.

Ugyanakkor Kadirov azért megjegyezte, hogy bár Prigozsin állami szinten volt fontos személy, de az utóbbi időszakban nem látta vagy nem akarta látni, mi történik az országban, és a személyes ambícióit helyezte előtérbe. A csecsen elnök szerint ezeket a kérdéseket meg lehetett volna oldani, de Prigozsin már csak olyan volt, hogy mindent azonnal akart megoldani. De azt is elismerte, hogy nagyban hozzájárult a „különleges katonai művelethez”, és ezt az érdemet nem lehet elvenni tőle.

Egyébként Vlagyimir Putyin is beadta, hogy részvétet nyilvánítson Progozsin családjának. Azt írta, „bonyolult sorsú ember volt, és súlyos hibákat követett el életében.