Karácsony: Fejezze be a kormány az autósüldözést!

belföld
2023 augusztus 28., 14:23

Hétvégén derült ki, hogy a kormány több utat is fizetőssé tenne, így az M0-s autópálya most még ingyenesen használható, M1 és M5, valamint M4 és M3 közötti szakaszait. A térképen zölddel a most még ingyenes szakaszok:

photo_camera Forrás: autopalyamatrica.hu

„Az autósok megsarcolása mellett ismét Budapestnek, a budapestieknek okoznak kárt” - írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn délután a Facebook-oldalán. Az M0-st szerinte teljes hosszában ingyenessé kellene tenni, ez ugyanis szerinte összefügg a budapesti dugókkal. „Naponta több mint 300 ezer autó jön Budapestre az agglomerációból, sok autó a fizetős M0-s szakaszt is a városon keresztül kerüli el” - írta.

Karácsony szerint a város úthálózata ekkora terhelést nem bír el.

A főpolgármester utalt arra is, hogy a Fidesz őt szokta autósüldözéssel vádolni a kerékpáros közlekedés támogatása, a pesti alsó rakpart időszakos lezárása vagy a Lánchíd új közlekedési rendje miatt. „Ha egységsugarú fideszes lennék, úgy mondanám, fejezze be a kormány az autósüldözést - írta. - De engem Budapest jövője, a város élhetősége érdekel, ezért újra nekifutunk az észérveknek az ingyenes M0-sról a kormány felé, a többi rajtuk múlik.”