Tábla-gate: most akkor ki szedette le az Orbán-idézeteket a csepeli gimnázium faláról?

propaganda
2023 szeptember 04., 16:33

A hvg.hu szerint maga az iskolaigazgató szedethette le a tanévkezdésre felújított csepeli Jedlik Ányos Gimnázium faláról az Orbán Viktor-idézeteket - bár ezt nem tőle, hanem az oktatási jogok biztosától tudták meg -, Bese Benő viszont az ATV Híradójának azt mondta: hétvégén Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Németh Szilárd kormánybiztos is felhívta telefonon, hogy kész tényként közöljék vele: a táblákat leszerelik.

Mi van?! Most akkor ki szedte le a falról az Orbán-idézeteket? Egyáltalán, ki akarta, hogy ott legyenek? Miért? És mi köze az egészhez Németh Szilárd rezsibiztosnak?

A megújult épületet szeptember elsején adták át, Dömötör Csaba fideszes képviselő Facebookon osztott meg róla fotókat. A Telex neki köszönhetően szúrta ki, hogy az iskola folyosójának falát több helyen is a miniszterelnök szavai díszítik, de emléktáblát kapott rajta Németh Szilárd is. Magyarország „hét törvényét” egyébként 2020-ban mondta el a miniszterelnök:

  1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
  2. Minden magyar gyermek újabb őrhely!
  3. Az igazság erő nélkül keveset ér!
  4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
  5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
  6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
  7. Egyetlen magyar sincs egyedül!
link Forrás

Az iskola igazgatója pénteken újságírói kérdésre azt mondta, fogalma sincs, hogy kerülhettek az idézetek a falra, és a Belügyminisztérium állásfoglalására várnak - akik aztán nem akartak véleményt formálni a kérdésben, mondván, hogy sem a kormány, sem ők, sem a köznevelési államtitkár, sem a Klebelsberg Központ

nem dönthet a belső terek dekorációjáról.Hétfőre a vezér szavai végül elhagyták a teret, de a Németh-emléktábla maradt. Pedig a képviselő, aki mint jedlikes öregdiák és a gimnázium felújításának kezdeményezője került fel a falra, azt írta Facebookon: egyetért az igazgató és a tankerület álláspontjával „pártpolitikának nincs helye az iskolában”.A kérdőjelek egyre gyűlnek, de egyúttal okafogyottá vált, és megszűnt az ombudsmani vizsgálat arról, hogy jogszerű-e ilyesmit iskolába kihelyezni.

link Forrás