Megszüntették Herczeg Zoltán bűnügyi felügyeletét

bűnügy
2023 szeptember 18., 10:04

A Herczeg Zoltán ügyében eljáró nyomozási bíró elutasította az ügyészség fellebbezését, és véglegesen megszüntette mindkét gyanúsított bűnügyi felügyeletét – tudta meg a 24.hu a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől.

Herczeg Zoltánt és a „Piciként” emlegetett F. Józsefet 2022. október 21-én tartóztatták le kábítószergyanús anyag – fű és kokain – miatt. A divattervezőnél 100 gramm fű volt, a rendőrségi közleményben megjelent 16 gramm kokaingyanús porról pedig azt mondta, hogy azt a fémdobozzal együtt mérték le, azért lett ennyi.

Herczeg Zoltán fél évet töltött letartóztatásban, négy hónapot pedig bűnügyi felügyeletben, augusztus 20-án azonban lejárt a korábbi határozat, a bíróság pedig nem hosszabbította meg a nyomkövetős kényszerintézkedést.

A kerületi ügyészség azonban fellebbezést jelentett be a végzéssel szemben, a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletének ismételt elrendelése érdekében. Az ügyben eljáró nyomozási bíró ezt a fellebbezést utasította most el és szüntette meg véglegesen a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletét.