Nem vidéknek való vidék

reggel 4
2023 szeptember 19., 23:29

Bonjour à tous! Ceci n'est pas une hírlevél. A Csodaszarvas-szobrot pedig nem őrzik.

4 kiemelt cikk:

Megyünk vidékre?

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Előző hírlevelünkben valahogy nagyon sok önkormányzati hír gyűlt össze, míg kedden egyértelműen a magyar vidék volt a középpontban. Tóth-Szenesi Attila és geográfus beszélgetőtársa komolyan elgondolkodott Lázár János ötletén, aki második fővárossá tenné Debrecent. Agytornának meglepően jó!

Megnéztük, mi kerül ki a legszerencsésebb magyar település, Felcsút új nevezetességének konyhájából. Belekóstoltunk a szegedi politikába: korábban DK-s volt a Fidesz új, egyiptomi származású helyi elnöke, és állítólag igencsak utálta a Fideszt. Folytatódott a magát díszpolgárrá avató diósdi polgármester története. A harkányi polgármester viszont visszafizette a jogtalanul felvett fizetését, lezárták a rendőrségi ügyét. Lemondott Tihany jegyzője. A helyi politika legfontosabb fórumait, a közmeghallgatásokat már az atomenergia kérdésében is meg lehetne köz nélkül tartani. A diósgyőri vár felújításának váratlan fordulatairól Szily László írt cikket, a tőle megszokott, bántóan rövid címmel: Amit a török nem tudott megtenni a diósgyőri várral, azt megcsinálta az elhibázott átépítési terv és a Fidesz- meg a szocialista-közeli cég duója.

Szép magyar sikerek

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Lassan egy éve nem drágul úgy sehol az élet, mint nálunk. Az EU-ban rajtunk kívül már csak egy országban 10 százalék fölötti az infláció. Szerényebben növekedett a gyerekesek jövedelme, mint ahogy a miniszterelnök beállította.

Muszukajev Iszmail 44 év után világbajnoki aranyat nyert szabadfogásban. Nincs honosított sportoló, aki korábban ekkora vihart kavart volna: őmiatta támadta be Németh Szilárdot a Magyar Nemzet.

Tata or not tata

Joe Biden
photo_camera Joe Biden (80) Fotó: SAMUEL CORUM/AFP

A Demokrata Párt vezető politikusai egyelőre kitartanak a jövőre 82 éves elnök mellett, a párt egyszerű szavazói azonban egyre inkább megkérdőjelezik, hogy Biden a legjobb választás. Maga az elnök is tudja, hogy sokan aggódnak a kora miatt, de Trump miatt újraindul.

Volt iskola, nincs iskola

Egyelőre nem vonja vissza a kilakoltatott gimnázium engedélyét a kormányhivatal. Videón követtük, hogy új helyet talált magának a múlt héten kilakoltatott soroksári gimnázium, de a szülők elvesztették a bizalmukat az intézménnyel szemben.