A tél előtt az oroszok megint az ukrán energiarendszert támadják

külföld
2023 szeptember 21., 09:06

Oroszország csütörtökön az elmúlt hetek legnagyobb rakétatámadását indította Kijev és egész Ukrajna ellen, legalább 18 ember megsebesült, megrongálódtak az energetikai létesítmények és áramkimaradások is voltak, írja a Reuters az ukrán hatóságok közlése alapján.

photo_camera Kijev tavaly az orosz támadások után. Fotó: SERGEI SUPINSKY/AFP

Ahogy tavaly tél előtt, az oroszok most is az ukrán energiarendszert támadják. Az előző télen emberek milliói maradtak napokig áram és víz nélkül, Ukrajna több részén áramkvóta-rendszert kellett bevezetni.

„A nyugati és a központi régiókban károsodtak az energetikai létesítmények” – közölte az Ukrenergo hálózatüzemeltető a Telegramon. Részleges áramkimaradások voltak Rivne, Zsitomir, Kijev, Dnyipropetrovszk és Harkiv régiókban”. Valerij Zaluzsnij, a fegyveres erők főparancsnoka közölte, hogy Oroszország az éjszaka folyamán 43 cirkálórakétát lőtt ki célpontokra, ebből az ukrán légvédelem 36-ot hatástalanított. Hangos robbanások voltak Kijevben is, Vitalij Klicsko polgármester elmondta, hogy hét ember, köztük egy kilencéves kislány sérült meg a fővárosban.