Vége a játszmának: a II. kerület odazöldít a sarokra, hogy Kern András ne tudjon felparkolni a járdára

Budapest
2023 október 20., 15:31
Kern András interjút ad a Paraméternek 2023. májusban
photo_camera Kern András interjút ad a Paraméternek 2023. májusban Fotó: Paraméter/Youtube

Kern András az utóbbi években jó párszor került be a hírekbe azzal, hogy Budapest különböző pontjain a járdára parkolt, Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere emiatt szeptemberben fel is kérdezte őt a Facebookon.

A budapesti parkolás Don Quijotéja csütörtökön megmutatta, hogy őt nem lehet csak úgy megtörni: a színművész a kedvenc környékén, a Margit híd budai hídfőjénél parkolt a járdára, de pont szemben azzal a hellyel, ahol máskor szokott. A Margit körút átellenes oldalán, a galéria előtt állt meg addig, amíg átszaladt a Lipóti pékségbe, ahonnan egy túrós pitével a kezében ballagott vissza a kocsijához.

Kern András parkolása
photo_camera Fotó: L., olvasónk

Arról, hogy Kern milyen péksüteményt szokott vásárolni, a pékségben az RTL-nek azt mondták: „Általában mindig ugyanazt veszi, a kedvence a túrós-barackos álom, ami egy piskótakocka, túróval és sárgabarackkal a tetején, illetve ugyanebből a tönkölyös-diós-szilvás, amiben szilvalekvár van és dióval van megszórva a teteje.”

„Rendkívül sok megkeresés érkezett az ismert művész legújabb körúti »parkolása« ügyében” – számolt be megint a Facebookon Őrsi Gergely, aki afféle lex Kernt jelentett be.

A polgármester azt írta: „Nem tervezünk parkolóhelyet építeni a pékség elé a járdára. Az ottani terület továbbra is a gyalogosközlekedést szolgálja.” De az önkormányzat megtalálta a megoldást:

„A virágláda kihelyezése helyett úgy döntöttünk, a pékség előtti területet is magába foglaló téren komplexebb zöldítést végzünk, így ott új zöldterület jöhet létre úgy, hogy arányaiban csökken a mostani beton- és kőburkolat. Ezzel kapcsolatban november elején közösségi egyeztetésre hívjuk az ott élőket.”

Őrsi azt írta: „Célunk, hogy az ő véleményüket figyelembe véve tegyük komfortosabbá és biztonságosabbá a gyalogosközlekedést a téren. Így egyszerű parkolásgátló virágos láda helyett parkszerűbbé alakíthatjuk a díszkút környezetét.”

„A parkolással kapcsolatban csak megismételni tudom a véleményem. A szabályok mindenkire vonatkoznak, és hírességektől, közszereplőktől elvárható a példamutatás” – zárta a posztját a polgármester.

Kiemelt videóink