Letelt az egyéves szünet, már kínai színekben nyert Világkupa-aranyat Liu Shaoang

sport
2023 október 23., 10:59

A montreáli Világkupa volt az első nemzetközi versenye a Liu fivéreknek, miután országot váltottak. Tagjai voltak a szombaton váltóban 2000 méteren aranyérmes kínai csapatnak, vasárnap pedig egyéniben győzött Liu Shaoang 500 méteren. Ezen a távon ő az olimpiai bajnok, ott még a magyar válogatott tagjaként nyert tavaly. Az 500-as döntőben ott volt Liu Shaolin Sándor, de egy szabálytalanság miatt az 5. helyre sorolták.

link Forrás

A futam után Shaoang azt nyilatkozta, hogy nagyon elfáradt, de nagyszerű volt visszatérni egy év szünet után, érezni újra a nyomást és az érzést, amit a versenyzés ad. „Nagyon boldog vagyok, és nagyszerű Kínát képviselni” - tette hozzá.

Mint mondta, hosszú volt a kihagyás, vissza kell még találnia a ritmusba, ezért is zárhatták ki az 1000 méteres futamban, de érezte, hogy több van benne.

Áradozva beszélt a kínai körülményekről is. Egy sportközpontban készülnek, aminek az ötödik emeletén laknak, a harmadikon van a jégpálya, az orvosi szoba, a rehabilitációs helységek. A másodikon egy társalgó és az étkező. Csak liftezniük kell, a nap 24 órájában orvosi felügyelet áll a rendelkezésükre. Shaoang szerint sehol nem tapasztaltak eddig ilyen magas szintű ellátást, sem Magyarországon, sem az Egyesült Államokban, sem Dél-Koreában.