Britney Spears könyve nem azért fontos, mert kiderül belőle, hogy Justin Timberlake rohadék volt

bulvár
2023 október 28., 13:07

Britney Spears könyvet írt. Nem ez a szépirodalom csúcsa, a borítója sem túl szép, a könyv sem túl hosszú, 275 oldal, de nem is az előbb felsoroltak miatt fontos ez az írás. Hanem mert az énekes tizenöt év után most kapott először lehetőséget és platformot arra, hogy elmondhassa, kik hogyan és mennyire használták ki és kezelték pénzcsináló tárgyként.

Mindezekre az elmúlt egy-két évben már többen, több dokumentumfilmben is próbáltak rávilágítani, de ezekben Spears akkor nem szólalhatott meg, megjelenésük idején ugyanis még mindig apja felügyelete alatt élt. Pontosabban inkább létezett. Illetve még azt se nagyon.

photo_camera Fotó: SEBASTIAN GOLLNOW/dpa Picture-Alliance via AFP

Britney Spears 13 évig tartó gondnokságát 2021 novemberében szüntette meg a bíróság. 2007-es idegösszeomlását követően 2008 óta élt apja gondnoksága alatt, aki a pénzügyeit is kezelte. 2021 júniusában Britney Spears egy nyilvános bírósági meghallgatáson először szólalt meg a helyzetéről, és kérvényezte, hogy szüntessék meg a gyámságot. Az apja felügyelete alatt töltött éveket emberkereskedelemhez hasonlította, úgy fogalmazott, „kínos és demoralizáló”, amin keresztülment, állítása szerint többször fenyegették gyerekei elvesztésével, begyógyszerezték, sokszor akarata ellenére dolgoztatták. Engedély nélkül nem láthatta a gyerekeit, kötelezték a fogamzásgátlásra, nem vezethetett autót, arról sem dönthetett, hogy mit ehet. Bár vegasi show-műsorával több mint százmillió dollárt keresett, abból is csak heti kétezerhez juthatott hozzá, apja ebből az összegből jóval nagyobb „fizetést” kapott.

„Ha annyira beteg voltam, hogy nem tudtam saját döntéseket hozni, miért gondolták, hogy az rendben van, hogy hetente számtalan időzónában, mosolyogva, integetve, énekelve és táncolva állok ki a színpadra? Mondok egy jó okot: a turném több mint 130 millió dolláros bevétele.”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.