Toroczkai Mi Hazánk-elnök Azahriah-nak: „A sikerek nem tesznek tévedhetetlenné”

belföld
2023 november 15., 19:52

TikTok-videóban reagált Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke Azahriah hét végi Instagram-sztorijára, amiben egy tütüt viselő félmeztelen férfi balett-táncost ábrázoló plakát szerepelt, ezzel a szöveggel:

„Kedves Mi Hazánk Mozgalom! Ezt a plakátot láttam Párizsban, szó szerint befostam, annyira lesokkolt, hogy ilyen felháborító plakát létezik, most pedig kagás gatyóval kell megnéznem az Eiffel-tornyot. Köszönöm nektek, hogy ilyen otthon nem fordulhat elő.”A képpel a zenész L. Simon László kirúgatására utalt. A volt igazgató ellen a Mi Hazánk indított kampányt a Nemzeti Múzeumban bemutatott World Press Photo bizonyos képei miatt, amik egy Fülöp-szigeteki LMBTQI+-közösséget mutattak be.

Toroczkai a videó nagy részében inkább a Metára – vagyis Zuckerbergre – és a médiára van kiakadva: előbbire azért, mert bár jogerősen is pert nyert, nem állították vissza az Instagram-oldalát, utóbbi pedig szenzációhajhász, és nem kíváncsi a párt valódi programjára, csak a plakátügyekről szokott beszámolni.

@toroczkai.laszlo Válasz @Pálffy Attila-nak👆@Pálffy Attila #azahriah #toroczkai #paris #párizs ♬ eredeti hang - Toroczkai László

Majd miután felajánlja, hogy tegeződjenek, belekezd a fejtegetésébe. Szerinte a gyerekek nem attól lesznek boldogabbak, hogy hasonló plakátokat nézegetnek, mert a közösségi médiából – ahol őt cenzúrázzák – és a Netflixről is ömlik rájuk a „káros tartalom”. „Szerintem attól lesznek boldogabbak a gyerekek, ha egy korrupciómentes világban élhetnek, ha lesz jövőképük, ha egy jobb életminőséget adó országban, a saját hazájukban tudnak maradni, és itt tudják elképzelni a jövőjüket” – mondta.

A két és fél perces videó második percében gratulál a zenésznek az óriási teljesítményhez, amit a YouTube-on és a színpadon elért. „De azt ne felejtsd el – hadd tegyem hozzá szerényen –, hogy ezek a sikereid sem tesznek tévedhetetlenné.”És amikor már azt hisszük, hogy vége, Toroczkai még egy kicsit beszél Párizsról, hogy ő is sokat jár oda munkaügyben, és hogy a közbiztonsági helyzet már nagyon nem olyan, mint régen, és már „nem csak a külvárosok váltak veszélyessé, hanem időnként a metró is”.