Az IDF az elhurcolt túszokról készült felvételeket talált az Al-Sifa Kórházban

háború
2023 november 16., 13:37
Izraeli katonák az Al-Sifa Kórház környékén november 15-én.
photo_camera Izraeli katonák az Al-Sifa Kórház környékén november 15-én. Fotó: AFP

Egy nappal azután, hogy az izraeli hadsereg behatolt a gázai Al-Sifa Kórházba, az IDF bejelentette, hogy folytatják a katonai műveletet az épületben, ahol még mindig több száz beteg és egészségügyi dolgozó van.

Az IDF közölte, hogy az akció során eddig technológiai eszközöket és titkosszolgálati anyagokat találtak, köztük számítógépeket a túszokkal kapcsolatos információkkal meg dokumentációkkal. A hadsereg szerint a Hamász-parancsnokság fegyvereit, katonai felszereléseit és kommunikációs eszközeit találták ott. Az akció során senki sem sérült meg – közölte az IDF.

link Forrás

Az IDF szóvivője, Jonatan Konrikosz a BBC-nek azt mondta, a talált számítógépeken a túszokról készült fényképeket és videókat találtak, ezek a Gázába hurcolásuk után készültek. A BBC azt írta, az IDF eddig nem mutatta be a számítógépeken található felvételeket. Konrikosz azt mondta, „a Hamász itt volt az elmúlt napokban”, de „ez csak a jéghegy csúcsa”, a fegyveres csoport elment, „mert látták, hogy jövünk”. „Biztosan ez késztette őket távozásra. Értékelésünk szerint van még mit felfedni” – mondta. (Haaretz, Haaretz)