Cher beperelte a saját fiát, hogy a gondnoka lehessen

bulvár
2023 december 28., 20:30

Drogfüggősége és mentális problémái miatt az anyja gondnoksága alá helyeznék Elijah Blue Allmant, Cher negyvenhét éves fiát. Az énekesnő maga indított pert fia ellen a gyámságért, miután szeptemberben azzal vádolták meg, hogy emberrablókat bérelt fel, hogy elrabolják a fiát egy hotelből - ahol feleségével épp a házasságukat próbálták megmenteni.

Cher ügyvédei szerint Allmannek sürgősen gondnokra lenne szüksége, mert képtelen kezelni a vagyonát és gondoskodni a saját testi és lelki épségéről. Ha nyer, az énekesnőnek gyakorlatilag teljes kontrollja van a fia élete felett - legalábbis azokon a területeken, amelyeken a bíróság és a szakértők szerint korlátozottan cselekvőképes, vagy nem tud saját maga dönteni.

Cher 2023 szeptemberében, Párizsban.
photo_camera Cher 2023 szeptemberében, Párizsban. Fotó: JULIEN DE ROSA/AFP

Allman az énekesnő és a szintén zenész Gregg Allman fia, ő és felesége, Marieangela King is zenészek. A pár 2021-ben nyújtott be válókeresetet, de tavaly novemberben tizenkét napot töltöttek egy New York-i szállodában, hogy „kibogozzák a szálakat”. A vádirat szerint Allmant ekkor négy ismeretlen férfi rabolta el szállodai szobájukból. Arról, hogy az emberrablókat az énekesnő bérelte fel, állítólag az egyikőjük személyesen szólt Kingnek.

Az állítólagos emberrablás előtti hónapokban Allmant elvonón is kezelték drogfüggősége miatt.

A gyámság intézménye a popszakmában sem ismeretlen fogalom: Britney Spears 2021-ben, tizenhárom év után szabadult apja gyámsága alól. Jamie Spears helyett egészségügyi problémákra hivatkozva egy jogász látta el a gondnoksággal járó feladatokat, de az énekesnő vagyonát teljes egészében az apja kezelte. Spears többször is emberkereskedelemhez hasonlította a gondnokság alatt töltött éveket, a legapróbb és legszemélyesebb dolgokról sem dönthetett az apja jóváhagyása nélkül.

(via BBC)