A Microsoft három évtized után a legnagyobb módosítást hajtja végre a billentyűzetein

TECH
január 04., 14:42

A Microsoft bejelentette, hogy az elmúlt három évtized legnagyobb változását fogja bevezetni a billentyűzetein: létrehozza az AI-gombot a mesterséges intelligenciának.

A billentyű segítségével a felhasználók hozzáférhetnek a Copilothoz, a Microsoft AI-eszközéhez az új Windows 11-tel működő számítógépeken. A Microsoft az OpenAI jelentős befektetője, és az OpenAI biztosítja a Copilotot. A Microsoft tavaly integrálta az AI-t több termékébe, például a Microsoft 365-be és a Bing keresőbe. A Copilot olyan funkciókban segíti a felhasználókat, mint a keresés, e-mailek írása és képek létrehozása.

A rivális Apple néhány éve beépített egy Siri gombot vagy opciót a Macbookok érintőpaneljébe.

photo_camera Illusztráció: Patrick T. Fallon/AFP

A Microsoft ügyvezető alelnöke, Yusuf Mehdi a bejelentéskor azt írta, hogy ez „transzformatív” pillanat volt, a billentyű „egyszerűsíti” és „felerősíti” a felhasználói élményt. Az eseményt a Windows-gomb közel 30 évvel ezelőtti létrejöttéhez hasonlította.

Az új billentyűzetek várhatóan februártól lesznek az új termékeken.

Amióta a Copilotot integrálták az Office 365-termékekbe (például a Wordbe, a PowerPointba és a Teamsbe), segít összefoglalni az értekezleteket, e-maileket írni és prezentációkat létrehozni. A Copilot az OpenAI GPT-4 nagy nyelvi modelljén alapul.

Miután az OpenAI 2022 végén bemutatta a ChatGPT-t, a riválisok arra kényszerültek, hogy kiadják a saját verzióikat, mint a világ messze legnagyobb keresője, a Google a Bard nevű AI-t.

Az Egyesült Királyság versenyfelügyeleti szervezete vizsgálja a Microsoft és az OpenAI kapcsolatát. (BBC)