Egy hónapig nem volt Vodafone-szolgáltatás két nógrádi faluban

gazdaság
január 12., 11:52
  • Rendelet kötelezi a mobilszolgáltatókat, hogy ha műszaki hiba miatt megszűnik a szolgáltatásuk valahol, azt 72 órán belül ki kell javítaniuk.
  • Két nógrádi településen, Szendehelyen és Nőtincsen ehhez képest tavaly, 2023. december 6-ától idén 2024. január 10-éig nem volt internet és telefon a Vodafone hálózatában.
  • Az eredeti ok az volt, hogy a hó kidöntötte az MVM néhány oszlopát, ám a javítás érthetelenül sokáig húzódott.
  • A Vodafone és az MVM egymásnak ellentmondó és félrevezető információkat közölt az ügyfelekkel.
  • Amint a sajtó érdeklődni kezdett, a szolgáltatás órákon belül helyreállt.

2023. december 6-án váratlan időjárási esemény történt Nógrád megyében: több centiméternyi hó esett. Ennek az lett az egyik következménye, hogy 2 mesés nevű településen, Szendehelyen és Nőtincsen elment a Vodafone mobilszolgáltatása. Mint utóbb kiderült, azért, mert kidőlt néhány MVM-es villanyoszlop, így megszűnt az áramszolgálatás egy átjátszótoronyban.

A mobiltelefon- és mobilinternet-szolgáltatás hiánya ezen a környéken nemcsak kellemetlen, de potenciálisan veszélyes is lehet, az orvosi ügyelet az egyik településen például csak mobilon érhető el.

Az egyik poént gyorsan lelőném: a szolgáltatást egy teljes hónap elteltével sem állították helyre, teljes homályban hagyva az előfizetőket arról, hogy megcsinálják-e valaha.Közben egymásnak ellentmondó és legalább egy esetben kifejezetten félrevezető információkkal látták el az érintetteket. Majd miután január 9-én megtudták, hogy érdeklődöm, szinte azonnal vissza tudták kapcsolni a szolgáltatást. Közben ráadásul azt is megtudtam, hogy az MVM korábban kikotyogta egy ügyfélnek, hogy a torony áramszolgáltatását igazából már december 15-én, bő egy héttel a kimaradás kezdete után helyreállították, így továbbra is rejtély, hogy a Vodafone miért nem sietett megoldani a problémát három héten át.

De haladjunk tovább időrendben!

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.