A Közlekedő Tömeg szerint hazudik a BKK, nem mutatták be a járatritkítás tervezetét

Budapest
január 20., 13:50

Valótlanul állította a BKK, hogy a január 19-étől érvényes járatritkítás menetrendjéről egyeztettek több szakmai szervezettel, köztük a Közlekedő Tömeggel, közölte az egyesület. A cég nem mutatta be a tervezetet, írják, így annak tartalmát és indoklátását sem tudták véleményezni.

photo_camera Fotó: BKK/Facebook

A BKK csütörtökön, egy nappal az intézkedés hatályba lépése előtt adott ki közleményt arról, hogy az átalakult utazási szokások” miatt, a „megváltozott utasforgalomhoz” igazítja egyes járatai menetrendjét.

A tájékoztatásból csak az nem derült ki, hogy a menetrend-módosítás bizonyos járatok ritkítását jelenti hétfőnként és péntekenként egyes napszakokban.

Január 19-től napi 5 órában járnak ritkábban hétfőnként és péntekenként egyes fővárosi járatok,

a ritkítások péntekenként több mint negyven busz-, hat troli- és négy villamosjáratot, hétfőnként tizenhat busz- és négy trolijáratot, valamint egy villamosvonalat érintenek.

Mindkét csúcsidőszakra vonatkozik a változás, válaszolta kérdésünkre a BKK, a reggeli csúcs körülbelül a 7 és 9 óra közötti, míg a délutáni a 15 és 18 óra közötti időintervallumot érinti. A cég vezérigazgatója még péntek este elismerte, hogy hibázott a BKK a járatritkítások ügyében.

„Erről sajnos sokkal látványosabban, hangsúlyosabban és hamarabb kellett volna kommunikálnunk, én ezért elnézést kérek,”

- mondta Walter Katalin.