Vizsgálatot indított a Nemzeti Népegészségügyi Központ Curtis anyjának ügyében

Egészségügy
január 24., 16:11

Ugyan bejelentés nem érkezett, de hatósági jogkörénél fogva azonnali vizsgálatot rendelt el az Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Curtis édesanyjának egészségügyi ellátásával és otthonába történő szállításával kapcsolatban, írta szerdai közleményében az NNGYK.

photo_camera Curtis fotói a műanyagszékről, amin anyját otthagyta a betegszállító egy kilincsre akasztott zacskóval, illetve egy földre dobott takaróval együtt Fotó: Curtis/Facebook

A hatósági ellenőrzést soron kívül folytatják le a betegszállítást és az egészségügyi ellátást végző szolgáltató, valamint az Országos Mentőszolgálat vonatkozásában Amennyiben szakmai szabályszegést vagy mulasztást állapítanak meg, akkor az NNGYK megteszi a szükséges intézkedéseket, írták.

A Curtis néven rappelő Széki Attila a napokban posztolt arról, hogy január 19-én anyjához mentőt kellett hívni, amire három órát vártak, majd „másodszori hívásra nagy nehezen megérkeztek”. Bejegyzését azzal folytatta, hogy anyját a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályára szállították, majd egész éjjel várták a hívást, hogy mikor mehetnek érte, aztán a rapper állítása szerint anélkül, hogy őket értesítették volna róla, anyját reggel hazaszállították a kórházból, az idős nőt pedig végül mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve találták meg a társasház lépcsőházában.

Az ügyben az OMSZ az elérhetetlen betegszállító cégre mutogat, miközben a SOTE emlékeztetett, hogy a betegszállítások koordinálását az OMSZ végzi.